מכיוון שבריכות ציבוריות מיועדות לקהל הרחב, הן דורשות ניקוי מסיבי ותדיר לעומת בריכות פרטיות.
על ההבדלים בניקיון של בריכה ציבורית לעומת בריכה פרטית – במאמר שלפניכם
ניקיון של בריכה ציבורית
בריכות ציבוריות מיועדות לרחצה משותפת של לא מעט אנשים. הביקור בבריכות הללו כולל אכילה ולעיתים אף זיהום הסביבה בשאריות אוכל המזמנות מזיקים שונים. לפיכך, בבריכות אלו דרושה מערכת סינון מים אפקטיבית שתמנע את הצטברות החיידקים, הלכלוך והאצות. מערכת הסינון מורכבת מפילטרים על בסיס חול המיועדות לבריכות מסוג זה. בין היתר, חומרי החיטוי ששמים בבריכות הציבוריות הם בדרך כלל מבוססים על כלור שגורם לשריפה ולאדמומיות בעיניים ויכול להזיק למי שרגיש אליו. כמות הכלור נמדדת על פי רמת החומציות של המים ולעיתים אנשי התחזוקה בבריכות מגזימים עם כמות הכלור. לאחרונה יצא חומר אקולוגי בשם מלח מגן העובד באמצעות מכשיר מיוחד ומשאבה שהחיטוי שלו שווה ערך לכלור אך הוא אינו מזיק. החומר מיועד לבריכות פרטיות אך בהחלט מתאים גם לבריכות הציבוריות. בנוסף, הבריכות הציבוריות עושות שימוש ברובוט או בשואב לניקוי התחתית שלהן מחול ועלים ששקעו וברשת לאיסוף העלים והמזיקים הצפים על המים.
ניקיון של בריכה פרטית
בריכה פרטית קלה יותר לניקוי מעצם היותה פרטית. הבריכה מיועדת לבני הבית ומדי פעם מארחים בה קרובי משפחה וחברים. זה לא אומר שאין צורך לנקות אותה. אפשר כמו בבריכה ציבורית לעשות שימוש ברובוט או בשואב כדי לנקות את התחתית שלה, לטהר את המים באמצעות מכשיר מלח מגן ולדאוג לכיסוי ברזנט על מנת שלא ייכנסו אליה מזיקים ועלים כאשר אינה בשימוש. גם הבנייה של הבריכה מתוכנן באופן שמערכת המים תוחלף בצורה תדירה וקבועה. למשל בריכות פיברגלס שרמת האטימות שלהן גבוהה ויש להן פתחים מ-2 כיוונים או כיוון אחד בדרך כלל, יסייעו למניעת לכלוך במים. גם ניקוז המים שלהן הוא שונה באופן התכנון ומאפשר הוצאת משקעים לא רצויים. בבריכות פרטיות אפשר גם לקבל שירותי ניקיון כי הן לא בפיקוח של משרד הבריאות כמו הבריכות הציבוריות, אך יש לדרוש שיעבדו על פי התקנות של המשרד.
שמירה על רמת חומציות תקינה
לא משנה אם הבריכה ציבורית או פרטית, יש לשמור על איכות המים ורמת חומציות תקינה ומאוזנת. במידה והחומציות גבוהה מדי עלולה להצטבר אבנית וכאשר היא נמוכה מדי חומרי חיטוי כמו כלור יגרמו לגירוי חזק בעיניים. בין היתר יש לשמור על טמפרטורה תקינה של המים בין 23-29 מעלות, על מנת שתמיסות החיטוי לא יגרמו לאבנית וכדי שהבריכה לא תישחק מהחומרים. לסיכום, בכל הבריכות המים צריכים לעבור סינון באמצעות פילטרים, לעבור חיטוי קבוע כדי שאיכות המים תישמר, להשתמש בחומרים אקולוגיים שגם יגרמו לרמת חומציות תקינה במים ולהשתמש באמצעים מונעים כמו כיסוי לבריכות.